O NLPu

Za NLP sam čula od prijateljice koja je socijalni pedagog, međutim do samog početka nisam imala viziju što je to zapravo NLP i kako se koristi. Barem ne onu pravu.

Kada mene danas netko upita da im objasnim što je NLP, uvijek govorim da je to način kako pomoći sebi i drugima da budu najbolja moguća verzija sebe, u privatnom, poslovnom i bilo kojem drugom kontekstu koji im je potreban. Za mene je NLP prvenstveno bio portal u svijet u kojem otkrivamo kako promijeniti stvari koje kod sebe/drugih želimo promijeniti, s pretpostavkom da iza toga uvijek stoji želja za pozitivnim ishodom, a nikad manipulacija.

 

O NLP treningu:

Na prvom predavanju smo najviše pričali o rapportu, o kojem sam već mnogo učila i stvarno nisam znala što očekivati. Međutim, sa svakim predavanjem do nas je dopirala ogromna količina podataka vješto upakirana u nastavne cjeline, vježbe, suradnju, ali i uživanje. Osobno mislim da najbolje plivam u jezičnim obrascima jer mi je jezik oduvijek jedna od primarnih strasti i fokusa promatranja, ali ne bih mogla izdvojiti niti jednu cjelinu koja mi je najdraža. Svakim novim saznanjem prethodno stečene informacije su dobivale novu dimenziju i postajale jasnije, bliže, sigurnije za upotrebu. Dakako, svi imamo neki dio koji više ili manje koristimo ovisno o životnoj situaciji u kojoj se nalazimo, ali tako je sa svim stvarima u životu.

 

O Ivanu Petriću:

Naš dragi trener, Ivan Petrić, vjerojatno je najbolji mogući izbor koji je itko od nas mogao napraviti. Ivan u svakom trenutku ostavlja dojam da svakim svojim dijelom živi (a ne samo radi) NLP: od toga koliko truda i vremena ulaže u pripremu materijala za svakoga od nas (dobili smo čak i mape i bilježnice kao mali znak pažnje na početku), preko toga kako objašnjava i prenosi sa svoja saznanja na polaznike, do svojih vlastitih iskustava koja nam je prezentirao. S Ivanom je, prije svega, uvijek bilo ugodno raditi – svakome od nas pružio je podršku i razumijevanje kako bismo znali da smo u sigurnom okruženju, bio je dostupan za razgovor i nakon nastave, a pritom se trudio da se uz rad dobro i zabavimo. Također, uvijek je bilo kave, keksa i dobrih fora! 🙂

 

Ema Leto, Voditeljica EU projekata, Rathmann d.o.o., Dubrovnik

 

Linked in