Dynamic Learning Robert Dilts Todd EpsteinDanas su tržišta zasićena svega i svačega i produkti su jedan drugome slični kao jaje jaju. I NLP tu nije nikakva iznimka, a pogotovo NLP knjige. 90% posto ih reciklira isto gradivo, na isti način. Red definicija (malo frizirane povijesti, što točno znači NLP, pretpostavke, meta model, miton molel,…), red općenitih tehnika, dvije tri zgodne slike (pokreti očiju je favorit) i eto knjige koju još jednog vrhunskog stručnjaka. Sve je lijepo, svi smo dobri, svi smo happy.

E, ovo nije takva knjiga. Ljudi koji su je napisali jesu stručnjaci, ono što piše nije prepisano i ima smisla. Ako vas zanima knjiga o primjeni NLP-a u edukaciji, o reprezentacijskim sustavima i strategijama onda je ona jedna od prvih izbora na tu temu. Radi se o transkriptima seminara sa puno primjera, objašnjenja i vježbi.

Nije za površno čitanje i ako je želite dobro proučiti trebat će vam nešto mira i vremena ali u slučaju da vas zanima edukacija i učinkovito učenje i podučavanje, svakako se isplati.