O NLPu

NLP me je privukao zbog toga što se bavi svime onime što se može primijeniti u praksi.

Na praktičarskom treningu kroz 9 modula dobio sam puno informacija o tome kako funkcionira naš svjesni i nesvjesni um. Kako mislimo, osjećamo, kako se ponašamo i zašto se baš tako ponašamo u datom trenutku. Upoznao se sa tehnikama i alatima koji se mogu koristiti i djeluju.

Neke od tih tehnika i alata odmah sam počeo primjenjivati što mi je pomoglo da bolje komuniciram i razumijem kako sebe tako i druge ljude. Tijekom komunikacije uočavam puno više detalja koje sugovornik otkriva svojim verbalnim i neverbalnim ponašanjem.

Bolje razumijem osobu koja se ne slaže sa mnom u nekom mišljenju, koja istu „situaciju“ vidi različito od mene. To znači da sam postao „fleksibilnija“ osoba. Ta fleksibilnost, uočavanje i praćenje olakšavaju mi uspostavu kvalitetnijeg odnosa tj. rapora. Kako sa raporm možemo gotovo sve, tako sada i ja lakše dolazim do pozitivnog ishoda kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

 

O Ivanu Petriću:
  • jako topla osoba,
  • uvijek nasmijan i veseo,
  • samopouzdan i vjerodostojan predavač i poučavatelj,
  • tijekom predavanja vrlo kompetentan u prezentaciji teme, a opet spreman na šale i pošalice što održava opuštenu atmosferu,
  • na svako pitanje ili potrebno dodatno objašnjenje strpljivo i detaljno obrazlaže moguće nejasnoće.

 

Željko Libjak, prof.

 

Linked in