NLP

NLP su vrata u nesvjesno koje spremno čeka biti otkriveno. Niz dohvatljivih vještina, metoda, tehnika i procesa za  osobni razvoj, odnose i komunikaciju u osobnom krugu te poslovnom okruženju. Novi načini djelovanja korištenjem vlastitih resursa jednostavni u svojoj biti mogu poput fraktala činiti nevjerojatne odraze stvarnosti. NLP je za mene osvijetlio i osvijestio svjetove za koje sam znala da su tu negdje, ali nisam uvijek imala točno ideje i alata kako ih pronaći do sada.

 

NLP Master

Ako sam na praktičarskom treningu odškrinula „vrata“ u svijet NLP sada sam iz mjeseca u mjesec kroz bliske, a opet nove metode dobila nove uvide i bolje razumijevanje sebe i svijeta oko sebe. Ti mali pomaci svijesti bili su veliki poput svemira jer nikada više nisam ista. Spoznaju je slijedila promjena, a zatim i pozitivni odjeci mojih bliskih i dragih osoba kao i profesionalnih partnera.

Svaki mjesec bio je za mene odlazak na drugu planetu gdje sam uz pomoć tehnika koje smo učili uranjala sve dublje u nepoznate dijelove mene i mojih NLP kolega s treninga. Svaki korak na satovima Mastera kao i osobna praksa doveli su me do točke boljeg prihvaćanja i funkcioniranja s neopisivom željom za nastavak istraživanja i prakticiranja svakog naučenog alata.

 

Ivan Petrić

Čovjek. Instruktor. Komunikator. Trener. I još mnogo toga. Ako bih ponovo bila na početku uvijek bih izabrala Ivana da me povede na putovanje u  tehnike i praksu NLPa. Ivan posjeduje ogromno znanje u području koje prikazuje na najbolji mogući način uz puno truda i energije kojom obasipa svakog polaznika. Od osobnih iskustava preko literature i brojnih primjera iz struke i života iz vikenda u vikend dokazuje svoje kompetencije i s velikim entuzijazmom ih prenosi ih na polaznike. Profesionalnim načinom ophođenja na satovima, ali izvan njih, razumijevanjem osobnih priča i pažnjom koju ukazuje za svaki specifični slučaj Ivan pokazuje i dokazuje da je moguće podučavati na način koji će biti prihvatljiv svima i izvući ono najbolje iz svakog polaznika, pa tako i mene osobno. Konceptualni pristup sa brojim detaljima , direktna komunikacija bez mistifikacije sadržaja ili procesa čine ga fantastičnim instruktorom, a način na koji uključuje polaznike, prati i brine o njihovim interesima, potrebama i ponekad problemima potvrđuju da je jedinstven u tome što radi.

 

Biserka Šprah

Jedna tehnika, dva dana i otkrivena nam je nevjerojatna osoba s talentom koji prelazi granice formalnoga. Iza opuštenog, mirnog stila i dubokog pogleda suosjećanja stoji znanje, praksa i pažnja na svaku osobu i trenutak. Prije vježbe zadobila sam njenu potpunu pozornost, zatim stručno i intuitivno vodstvo kroz delikatne trenutke konstelacije u kojima sam neočekivano  doživjela stvarnost kao nikad prije  i konačno  pažljivo i gotovo nježno zatvaranje prostora, energije i ljudi u krugu kako bih se mogla pripremiti za ono što će tek uslijediti. Hvala.

 
dr.sc. Jasmina Muraja,

rujan 2018., Zagreb